МАТФ 2016

Математички факултет

Овде се може пронаћи списак награђених такмичара из математике и информатике, а овде списак награда. Галерије са такмичења: организатори, волонтери, математички део, информатички део и додела награда. Овде се могу пронаћи решења из информатике, а овде из математике.

Математика ИнформатикаМатематика


На такмичењу из математике право учешћа имају сви студенти прве две године основних студија Математичког факултета, као и ученици четвртог разреда београдских средњих школа. Такмичење је индивидуално, а сваки такмичар решава шест задатака у трајању од три сата.

За пријаву за такмичење из математике, потребно је на имејл адресу georg@math.rs послати име такмичара. За студенте Математичког факултета, послати и смер и број индекса, а за ученике средњих школа, потребно је навести име школе. Планирано је да на такмичењу учествује највише 25 такмичара. Уколико се пријави више од тог броја, биће извршена селекција такмичара. Молимо такмичаре да нам, уколико постоје, пошаљу информације о својим најважнијим ваннаставним активностима везаним за математику.

Информатика


На такмичењу из информатике право учешћа имају сви студенти основних и мастер студија Математичког факултета, као и ученици београдских средњих школа. Такмичење је тимско, а сваки тим се састоји од три члана. Један тим има на располагању један рачунар. Такмичари решавају осам алгоритамских задатака у року од четири сата. Такмичарска решења се аутоматски проверавају на лицу места помоћу тест инстанци. Уколико тим пошаље решење које на свим тест инстанцама даје тачан резултат, увећава се број решених задатака за тај тим. Уколико тим пошаље нетачно решење, које не исписује тачан резултат, прекорачава временско или просторно ограничење, добијају се негативни поени. Победник је тим који реши највише задатака. Уколико постоје два таква тима, победник је тим са најмање негативних поена. Није дозвољен интернет, литература нити договарање са члановима осталих тимова. Дозвољена је само комуникација унутар једног тима. Током трајања такмичења, такмичари у сваком тренутку имају увид у укупни тренутни резултат. Дозвољени програмски језици су Pascal, C, C++ и Java.

За пријаву за такмичење из информатике, потребно је на имејл адресу stefan@math.rs послати назив тима, као и имена сваког од такмичара. За студенте Математичког факултета, послати и смер и број индекса сваког од такмичара. За ученике средњих школа, потребно је навести име школе. Дозвољено је груписање такмичара из различитих средњих школа. Планирано је да на такмичењу учествује највише 25 тимова. Уколико се пријави више од тог броја, биће извршена селекција тимова. Молимо такмичаре да нам, уколико постоје, пошаљу информације о својим најважнијим ваннаставним активностима везаним за прорграмирање.

Спонзори и пријатељи такмичења


Comtrade

Crater Studio

Ernst & Young

Finbet

FIS

GTECH

Microsoft razvojni centar Srbija

Nordeus

Pamet

RT-RK